από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δικαίωση του ΠΑΟΚ στο CAS: Επιστρέφονται οι 7 βαθμοί - Καταρρέει η προπαγάνδα μηνών

Δικαίωση του ΠΑΟΚ στο CAS: Επιστρέφονται οι 7 βαθμοί - Καταρρέει η προπαγάνδα μηνών
Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020

Δικαίωση για τον ΠΑΟΚ στην πολύκροτη υπόθεση των κατηγοριών για πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη.

Μετά το Πρωτοβάθμιο της Superleague και την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που αρνήθηκαν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, ήρθε το CAS να «αδειάσει» την προπαγάνδα μηνών με πρώτη και καλύτερη βέβαια την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. 

Η υπόθεση έφτασε στο CAS την περασμένη Δευτέρα, το οποίο βέβαια σε αντίθεση με τα ελληνικά όργανα, δεν χρειάστηκε εβδομάδες για να εκδώσει απόφαση, αλλά μόλις πέντε ημέρες. 

Η Απόφαση

Αφενός επιστρέφονται οι επτά βαθμοί που έχουν αφαιρεθεί στον ΠΑΟΚ κι αφετέρου καλεί την Επιτροπή Εφέσεων να δικάσει την υπόθεση και να μπει στην ουσία της, κάτι που δεν έπραξε σε πρώτο χρόνο, μιας κι έλαβε ως δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ. 

Η απόφαση διασύρει την ελληνική δικαιοσύνης και καταρρίπτει και την επιχειρηματολογία του Ολυμπιακού περί δεσμευτικής απόφασης της ΕΕΑ. Την ίδια στιγμή διασύρεται και η προπαγάνδα με όσα ακούγονταν για μήνες. 

Άνθρωποι του ΠΑΟΚ σχολίαζαν για την απόφαση του CAS πως ο Ολυμπιακός κατάφερε το απόλυτο μηδέν στην υπόθεση. Κι αυτό γιατί πρόκειται για νίκη του Δικεφάλου σε δυο σημεία, τόσο στην επιστροφή των επτά βαθμών, όσο όμως και στη μη δεσμευτική εισήγηση της ΕΕΑ.

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 85

2.  ΠΑΟΚ 68

3.  ΑΕΚ 65

4.  Παναθηναϊκός 52

5.  Άρης 38

6.  ΟΦΗ 36

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή