από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ένας Άγγελος Συρίγος από το παρελθόν ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία με την Αίγυπτο

Ο Άγγελος Συρίγος

Ο Άγγελος Συρίγος

Παρασκευή, 07 Αύγουστος 2020

Με πανηγυρικό τρόπο παρουσιάζει από χθες η κυβέρνηση και τα φιλικά σε αυτήν ΜΜΕ την τμηματική ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου. Ωστόσο πρόκειται για μία συμφωνία με θολά σημεία καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές όλες οι πτυχές της και τα ποσοστά επήρειας των ελληνικών νησιών που καταγράφονται στους χάρτες.

Τις ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ο… Άγγελος Συρίγος, βουλευτής και εκ των συμβούλων του Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική. Συγκεκριμένα, έγραψε το 2015 ένα άρθρο στην «Καθημερινή» για την πιθανότητα να οριοθετηθεί ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Εκεί έλεγε μεταξύ άλλων: «Εκτιμάται ότι η Αίγυπτος θα προτιμούσε να υπογράψει με την Ελλάδα μερική οριοθέτηση μέχρι και την Κρήτη και να άφηνε εκτός την υπόλοιπη περιοχή έως το τριεθνές. Η αποδοχή μιας τέτοιας προτάσεως θα ήταν λανθασμένη. Θα δημιουργούσε την εύλογη εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην υπόλοιπη περιοχή».

Ο Άγγελος Συρίγος λοιπόν του 2015 λέει ότι η σημερινή συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου είναι «λανθασμένη» και δημιουργεί την εντύπωση πως «η Ελλάδα έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην υπόλοιπη περιοχή».

Έλεγε δηλαδή κι αυτός όσα επικριτικά λέει η αντιπολίτευση σήμερα στην κυβέρνηση.

avgi.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή