από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σάλος: Επιστρέφουν το διαβατήριο στον Μαρινάκη παρά τη δίωξη για τη σκοτεινή υπόθεση ναρκωτικών

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Παρασκευή, 06 Μάρτιος 2020

Με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επιστρέφεται το διαβατήριο που είχε αφαιρεθεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, έκρινε, με την υπ΄ αριθμ. 357/2020 απόφασή της, ότι ναι μεν είναι κατ' αρχήν συνταγματικώς ανεκτές οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 25/2004 που καθορίζουν τους κανόνες για τη μη χορήγηση ή αφαίρεση διαβατηρίου από πολίτη σε περίπτωση ασκήσεως σε βάρος του ποινικής διώξεως για κακούργημα ή για κάποια πλημμελήματα, αλλά εάν όμως το αρμόδιο δικαστικό όργανο κρίνει, εν όψει νεότερων δεδομένων που ανέκυψαν, ότι δεν δικαιολογείται πλέον η διατήρηση σε ισχύ της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, τότε δεν είναι συνταγματικά νοητό να μην επιστραφεί το διαβατήριο και μάλιστα σε αόριστο βάθος χρόνου.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση απασχόλησε την Ολομέλεια του ΣτΕ, μετά από παραπομπή του θέματος λόγω σπουδαιότητας από την 7μελή σύνθεση του Δ΄ Τμήματος. 

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας λοιπόν αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως θα πρέπει να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα του Βαγγέλη Μαρινάκη για την επιστροφή του διαβατηρίου του, το οποίο του είχε αφαιρεθεί μετά τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε σε βάρος του για την υπόθεση του NOOR1.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή