από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Παγκόσμιος διασυρμός: Αδιανόητη γκάφα από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Την είχε κάνει και ο Τραμπ και τον δούλευαν (ΦΩΤΟ)

Ο Τραμπ και ο θλιβερός Μητσοτάκης

Ο Τραμπ και ο θλιβερός Μητσοτάκης

Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2019

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για άλλη μία φορά διασύρθηκε. 

Εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας (τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ) χρησιμοποίησε μια φράση του Μοχάντα Καραμτσάντ Γκάντι, την οποία ωστόσο δεν είπε ποτέ εκείνος.

Ο Ινδός πάντως υπουργός Εμπορίου που ήταν δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, για να προστατεύσει τον θλιβερό Έλληνα πρωθυπουργό, προσπέρασε τη γκάφα του Έλληνα πρωθυπουργού. Η εν λόγω φράση καταγράφεται για πρώτη φορά το 1918 σε μια ομιλία του Nicholas Klein που περιγράφει τι θα συμβεί στο εργατικό συνδικάτο Amalgamated Clothing Workers of America.

Την ίδια γκάφα είχε κάνει το 2016 και ο Ντόναλντ Τραμπ και στη συνέχεια, μετά από άγριο κράξιμο είχε κάνει προσπάθεια να την καλύψει γράφοντας στο twitter: «Ξέρω ποιος την είπε, αλλά τι σημασία έχει αν ήταν ο Μουσολίνι ή κάποιος άλλος. Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ ενδιαφέρουσα φράση», εξήγησε ο Τραμπ, επιχειρώντας να καλύψει το λάθος του.

Δείτε τις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή