από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Δεν τα θέλει τα λεφτά...» - Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ο υπουργός Ανάπτυξης έλεγε ότι θέλει κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών που «δε θα περνάει ούτε κουνούπι 24 ώρες το 24ωρο» δεν έγινε δεκτή με… ενθουσιασμό από το Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με το matrix24.gr.

Αντιθέτως, σε μία φάση που η κυβέρνηση αναγκαζόταν να υποχωρήσει από την θέση για κλειστά κέντρα ώστε να μην αποκλειστεί από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, εμφανιζόταν ένας υπουργός του οικονομικού επιτελείου να δηλώνει ότι… «δεν τα θέλει τα λεφτά των Ευρωπαίων» αν «είναι να καταστραφεί η πατρίδα του».

Πίσω από τις ρητορικές εξάρσεις Άδωνι, αρκετοί παράγοντες στο Μαξίμου βλέπουν την έντονη κινητικότητα που αρχίζει να εκδηλώνεται στο εσωτερικό της ΝΔ -και, συγκεκριμένα, από την σκληροπυρηνική δεξιά πτέρυγα του κόμματος. Συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν δεδομένο ότι το Μαξίμου θα βρει τους «ούλτρα δεξιούς» μπροστά του, με αφορμή το χάος στο προσφυγικό. Γι’ αυτό, οι κινήσεις και οι δηλώσεις Γεωργιάδη θα εξετάζονται καθημερινά με… μικροσκόπιο στο πρωθυπουργικό επιτελείο, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προλάβει τα χειρότερα…

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή