από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για παθητική δωροδοκία ζητούν οι εισαγγελείς - Στη Βουλή η δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2019

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και όχι αυτό του ξεπλύματος χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες (ζήτημα που είχε τεθεί σε προηγούμενη φάση της υπόθεση)ς ζητά η δικογραφία για τη Novartis, που έφτασε στη Βουλή.

Από εδώ και πέρα η Βουλή θα παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή. Η τελευταία σε ειδική ημερήσια διάταξη θα αποφανθεί με ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας.

Από την πλευρά του πάντως ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε με δήλωσή του πως δεν έχει ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσει κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο ή κοινοβουλευτική ασυλία.

«Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας:

«Και τούτο γιατί η ένδεια της «δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του «ξεπλύματος» αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας. Μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας»...

newpost.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή