από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να αναφερθεί και σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας δεδομένης της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας και της όξυνσης του προσφυγικού προβλήματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχεδίο και ορισμένα από τα άρθρα του, καθώς, όπως αναφέρουν στελέχη του, δεν επιθυμεί να «δωρίσει» στη ΝΔ το θέμα της ψήφου των ομογενών, που για πρώτη φορά προωθήθηκε επί διακυβέρνησής του, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποφύγει τη δρομολόγησή του.

Για τα κρίσιμα ζητήματα με την Τουρκία, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει πως η κυβέρνηση οφείλει να ασκήσει πολύπλευρη πίεση στην γείτονα χώρα και άμεσα να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν ληφθεί σε σχέση με την παράνομη δραστηριότητά της στην Κύπρο, αλλά και να επεκταθούν στην περίπτωση απόπειρας εφαρμογής της άκυρης συμφωνίας της με την Λιβύη.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την άμεση σύγκληση της Συνόδου των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου για την στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου και συγχρόνως να εξαντλήσει τις πιέσεις προς τις ΗΠΑ για μία πιο δυναμική στάση απέναντι στην Τουρκία.

Σημειωτέον πως τα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας με την Τουρκία αναμένεται να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών όπου θα δώσει για μία ακόμη φορά το «παρών» αύριο Πέμπτη.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή