από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αποφασίζει εκλογές ο Μητσοτάκης: Φοβούνται την κατάρρευση στο Μαξίμου - Παρέλαση υπουργών

Μέγαρο Μαξίμου

Μέγαρο Μαξίμου

Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2020

Τρομοκρατημένο από τις διαστάσεις που προσλαμβάνει η κρίση στο προσφυγικό και από την παταγώδη αποτυχία σε όλα τα μέτωπα το Μαξίμου έχει βάλει σε τροχιά το σχέδιο για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Η στρατηγική που χαράσσει ο πρωθυπουργός έχει στόχο τις διπλές εκλογές τον Οκτώβριο, πριν η φθορά προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η ενίσχυση του κομματικού μηχανισμού και η επιστράτευση όλων των υπουργών, προκειμένου να συμμετέχουν σε συσκέψεις με στελέχη στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς.

Την Κυριακή θα κατηφορίσει από την Κατεχάκη προς την Πειραιώς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να χαράξει μια επικοινωνιακή πολιτική για το προσφυγικό μαζί με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Στη σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχει και ο Νότης Μηταράκης θα αποφασιστούν μια σειρά από πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι δήμαρχοι των νησιών και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην κυβέρνηση.

Δεν αποκλείεται κλιμάκιο υπουργών και κυβερνητικών στελεχών να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται σε αναβρασμό μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευάσει κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Βέβαια ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι παρακινδυνευμένο γιατί ενδεχόμενες αντιδράσεις των κατοίκων μπορεί να μετατρέψουν την περιοδεία σε μπούμερανγκ.

Σε κάθε περίπτωση έχει δοθεί εντολή ενεργοποίησης των κυβερνητικών στελεχών αλλά και του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να ανταποκριθεί στην κατεύθυνση ενημέρωσης της κοινωνίας σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα.

Μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νότη Μηταράκη στην Πειραιώς θα παρελάσουν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη, για να χαράξουν κοινή γραμμή με τον κομματικό μηχανισμό με σύνθημα: «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του Χθες δημιουργώντας στέρεες βάσεις για την Ελλάδα του Αύριο», το Μαξίμου και η Πειραιώς θα επιχειρήσουν να ενεργοποιήσουν όλο τον μηχανισμό και να τον θέσουν σε κατάσταση ετοιμότητας.

Όλος ο σχεδιασμός παραπέμπει σε ασκήσεις κομματικής ετοιμότητας για το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Οκτώβριο.

Πηγή: kontranews.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή